lauantai 6. kesäkuuta 2015

Selittelyjä vai ihan vaan uteliaille kertomista?

Mikä tässä elämässä olis normaalia?
Nyt kuitenkin paneudun ainakin tähän ruoka-asiaan.
Jollekin on normaalia syödä mitä millonkin sattuu huvittamaan ja jollekin taas on tärkeää saada tietty määrä proteiinia ja hiilareita sopivin väliajoin, terveellisistä lähteistä. Unohtamatta vitamiineja sunmuita härpäkkeitä.

Mie en ite henkilökohtasesti millään tapaa tuomitse ketään. Miulle on loppupeleissä ihan sama, miten kukakin syö ja milloin. Ihmiset tekee omat valintansa.
Miun valinta on tällä hetkellä syödä tietyn ruokavalion mukaan, se joskin ei poikkea juurikaan aiemmasta,(siis se mitä oon harrastanu laihdutusurakan aloiteuttua) mutta on ehkä kuitenkin jollain tapaa "tiukempi", sillä ns.herkut ei siihen kuulu.

Vituttaahan tää välillä (ups..kirosana), en mie sitä kiellä. Suklaata tekee mieli kohtuuttoman usein, mutta onneksi on keksitty esim. suklaa proteeinipatukat/palautusjuoma jota on lupa nauttia lähes päivittäin. Toki kulutuksesta riippuen.

Mutta, kyllä mie näkisin että suurimalle osalle on "normaalia" napsia sipsiä ja grillata makkaraa monien muiden vaihtoehtojen sijaan.
Ai miks mie tästä asiasta taas lässytän?
Noh, se nyt sattui tulemaan jälleen kerran ilmi, kun jouduin selittelemään muille miun valintoja.

Olin kavereiden kanssa hengailemassa ja nauttimassa auringosta grillin äärellä. Siinä nyt ohimennen tuli puhetta tästä miun "dieetistä". Itsehän en koe olevani dieetillä, mutta se siitä...
Vähän vieraammalle rouvalle jouduin sitten vastailemaan kun hää nii kovasti ihmetteli "miksi ihmeessä sie olet jollakin dieetillä, kun ethän sie mikään lihava ole.."
Ja kaverin mielestä oli hulvatonta nähdä, kun mie rouskutin omenaa ja proteiinipatukkaa muiden maistellessa makkaraa :D
Yep. Nää on näitä valintoja.

Jos tosiaan päätät sen makkaran sijaan syödä omenan, niin miks SE OMENA on se juttu, mikä poikkee joukosta? :D No okei..eihän sitä oltu grillattu ;)

Nää nyt vaan on näitä elämän ikuisuuskysymyksiä. Ehkä tätä "fitnesspaskaa" nostetaan nykyisin liikaa jollekin jalustalle. Mutta miksi? En mie usko, että kovinkaan moni fitnessperseilijä tuomitsee mäkkärin vakioasiakkaita. Ihan varmasti niitäkin löytyy, mutta tähän hätään en osaa nimetä yhtäkään.
Ja tosiaan, onko nää miun valinnat sellasia, jotka jotenki häiritsee muka muiden eloa? Ei luulis.
Ihan kiva, että ollaan uteliaita ja kerron mieluusti lisää valinnoistani, mutten kuitenkaan jatkuvasti haluis elää siinä ajatuksessa, että tätä joutuu aina vaan selittelemään, että MIKSI. No miksi en?


3 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Niin toi on kyllä jännä, että kuinka niitä TERVEELLISIÄ valintoja joutuu tosi usein selittelemään, mutta ne epäterveelliset jutut on ns. normi. :D Vähän sama juttu, kun vapaaehtoisesti lapsettomat (kyllä, kuulun myös heihin) joutuvat selittelemään valintaansa niille muille. Siinä pitää vaan opetella pitämään pää kylmänä ja olemaan oma ittensä, oli muut mitä mieltä hyvänsä. Toisesta korvasta sisään, toisesta korvasta ulos on ihan hyvä periaate. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaa! Meitä nyt riittää joka lähtöö ja ei ketää tarvis ainakaan tuomita omista valinnoistaan. Etenkii ku nää on sellasia juttuja mistä ei ole haittaa muille.

   Poista

Otan mieluusti vastaan asiallisia kommentteja :)