tiistai 7. huhtikuuta 2015

Mikä ihmeen "fitnesskupla"?

Fitness on nyt ihan kaikkialla. Mediassa, blogeissa, ihmisten arkipuheissa.
Aattelin sit vähän rustailla omia ajatuksia siitä.
Viimeks eilen kuulin itse olevani fitnesskuplassa. Mutta miten se määritellään?
Oonko mie OIKEESTI niin sokee, etten tajuu? Mie syön hyvin ja terveellisesti, herkuttelen, enkä luokittele kuntosalia miun toiseks kodiks. Missä on se kupla minkä läpi en näe?.. Joo, miulla on tavotteeni ja kyllä, ulkonäkö on yksi niistä monista syistä miksi treenaan...Sekö se sitten on?..

Ei kait se ole miun läheisiltä pois?.. Vai onks ne niin saatanan kyllästyneitä miun habaposeerauksiin ja terveellisten elämäntapojen puolesta puhumiseen?.. Enhän miekään tuomitse ketään, joka polttaa tupakkaa, syö mäkkiruokaa ja ryyppää. Nää kaikki on ihmisten omia valintoja enkä mie koe oikeudekseni alkaa arvostelemaan.

Health`s Kitchen-bloggari kirjotteli jälleen aiheesta ihan tosi hyvin  http://healthskitchen.fitfashion.fi/2015/04/06/puolesta-ja-vastaan/
Kuitenkin tuo fitness nyt saa ihmisten mielipiteet jakautumaan aikalailla ja ennenkaikkea ihmetyttää ne, jotka "eivät voi sietää" tavoitteellista reenaamista. Miks ihmisillä on oikeus mollata intohimoista treenaamista ja ruokavaliota, mutta missään muussa ei nähdä vikaa?..

Mielestäni Patu heitti aika hyvän vertauskuvan tuttavastaan, joka harrastaa hevosia. Ihan yhtälailla hälle voitais mennä jauhamaan siitä, "että hevoset on perseestä ja ne potkii ja niillä on torahampaat..."  Juuri näin. Siis tokihan ihmisillä on oikeus mielipiteisiinsä, en mie sitä sano, mutta jotenkin tuntuu, ettei esim.vaikka noista hevosista olis sitten oikeus mennä toiselle mitään sanomaan. Siitähän tulee vaikka paha mieli.
Jotkut myös harrastaa eri tanssiasioita, uintia, jääkiekkoa, eikä niistäkään puhuta "pahaa".
Pitäskö miun mennäkkii vaik arvostelee SaiPan junnuja, että mikähä järki teijänkii hommassa on?
Hahhahah :D Ehkä hieman kärjistetty idea, mutta silti...En mie usko, että nekään saa pilata treenejään elämällä muuten miten sattuu huvittamaan.



Mutta joo, se siitä...

Tänä aamuna oli ilo käydä reenailemassa. Uskaltauduin tekemään reiden ojennuksia ja koukistuksia pitkästä aikaa. Huomas kyllä, että hieman oli voimaa hävinny jaloista, kun en varmaan pariin viikkoon ole uskaltanu niitä erikseen treenata. Mutta josko tuo polvi taas pikkuhiljaa alkais olee parempi, varovasti vaan.
Ilokseni tosin huomasin, että alataljaa tehdessä sainkin lisätä painoja pakkaan! Tuntui hyvältä, että siltä osin on edistystä alkanu tapahtuu. Jip! :)
Näin myös piiiiitkästä aikaa yhtä salituttua ja vähän puheltiin, josko perjantaina satuttais näkee treeneissä. Onhan se ilo välillä nähdä joku tuttu naama salilla, ettei mee ihan ajatukset sykkyrään kun joutuu olee ominee hiljaa :D

Että tällane aamunavaus. Kyllä mie uskon, että noihin edistymisasioihin on hyvin pitkälti auttanu miun ruokahommat. Hiilareita lisätty nii jaksaa paremmi....

Ja huomenna se jännä päivä vasta onkin! InBodya tyrkkää...Apua.










4 kommenttia:

  1. Mie taijan kommailla tännekin saman asian ko siulle facessa tuumailin, koska ois hauska kuulla jos vaikka joku siun blogia seuraavistaki innostuis aiheesta pulisemaan :D

    Elikkäs ko mietit eilen fitnesskupla-asiaa ja mie tuumasin et juu oot fitnesskuplassa, niin se tarkottaapi sitä, että muitten ko miun silmin ja varmaan etenkin soffapotaatin silmin siun elämään ei paljon muuta mahu ko sali ja ruoka ja habaposeeraus, siis ihan niinku itekin aattelit. Siun nettikuva itestäs on erityisen painottunu fittiaiheeseen; jaat omia ja toisten blogijuttuja aiheesta, omia pose- ja treenikuvia ja hehkutat protskupiirakoita ja lenkkeilyjä. Se luo muille ajatuksen, ettei siun elämään muuta enää mahu, ja se voi tuntua sohvaperunasta ärsyttävältä ittensä ja "oman paremmuutensa" tyrkyttämiseltä. Vielä kaikki (oikeutettu!) hehkutus siitä, miten paljon parempi olo jne siulla on kaiken jälkeen ja tehessäs, niin suomalainen kanssaeläjä vittuuntuu sellasesta :D EI TÄÄLLÄ SAA VOIDA PAREMMIN KO MUUT, ainakaan sillä ei saa "leuhkia" pitkin facebookkeja tai edes omia blogeja! :D

    Eli se fitnesskupla on muiden määrittelemä kuva siusta; muut näkee sen kuplan, sie et.

    Eli tavallaan, jos et jatkuvasti "hehkuttais ja tois asiaa esille", sitä kuplaa ei olis. Joku saipan junnu pelaa tosissaan ja reenaa hulluna, mut jos ei se huutele asiasta koko ajan "kaikille" tai "kaikki" (siis iso osa edes) sen jutuista ei pyöri vaan sen asian ympärillä, niin se saipalainen ei "joudu kuplaan". Jos se asia on hälle vaan ihan luonnollinen ja saattaa mainita et ei pääse paikalle ko on treenit tms niin se ei näyttele niin isoa osaa että ihmiset asettaa sitä kuplaa.

    Olettaisin kuuluvani varmaankin siun läheisiisi, niin mie en oo kyllästyny, mut se johtuu tasan siitä et oon hurahtanu itekin. Jos en ois hurahtanu, niin olisin etenkin posekuviin kyllästyny koska niitähän piisaa.

    Ja siitä, ettet tuomitse tupakanpolttajaa, mäkkiruuan syöjää ja ryyppäystä, niin luulen että jos jonkun tilapäivitykset, blogi ja facebookki olis lähinnä noita täys niin et ehkä jaksais olla kovin kiinnostunu ja jos nyt et tuomitsemassa niin ainaki henkisesti pyörittelisit päätäs. Vertauksena heitän tähän tuore äiti facessa; profiilikuvassa on vauva, (MIKS VITUSSA?! lopettaaks se ihminen olemasta ittensä kun saa lapsen, EN TAJUUUU??!!), kaikki jutut jauhaa vaan Pirkko-Petterin kakka- ja ruoka- ja hammasasioita ja sitä kun väsyttää... Se tyyppi on sillon äitikuplassa, joka kiinnostaa vallan vitusti kaikkia muita, etenkin lapsettomia puolituttuja jotka ei liity siihen pentuun millään tapaa.

    Mollaamisesta, niin tässä maassa mollataan ihan kaikkea. Ehkä se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa? Eli tunteet herää pintaan kun joku mollaa nyt siulle läheistä asiaa. Räsäspäivi mollaa niitä juoppoja tupakoitsijoita niin ne örisee vastalauseensa kaljatuoppinsa takaa :D Uhkaavat vielä jättää äänestämättä, vaikka eipä ne ketään äänestä muutenkaan kun nukkuvat siellä pää baaritiskissä tai kaverin vessanlattialla... :D

    Niin tai meepäs sanomaan sille vastasynnyttäneelle äitille et riittää jo siun vauvakuvat, ei pal kiinnosta Pirkko-Petteri eestä ja takaa ja P-P istuu ja makaa.... Se on sellanen maissipelto nenäontelossa justiinsa eikä tarvi kummiks pääsyä ootella :D

    Ehkä myös repesin hevosvertaukselle! :D Sit aattelin, että onks ihmiselle oikeutetumpaa mennä sanomaan jotain sillon, jos sen ihmisen tekeminen kohdistuu itteensä? Eli joku harrastaa intohimosesti hevostelua, niin ei sen juttuja jaksa kukaan muu lukea ja kuunnella ko hevosihmiset, mut heti jos sie harrastat fittiä tai siulla on punamusta eripitunen tukka päässäs, ni sit saa vieraatki ihmiset mainita/kysellä/arvostella. Läskiä ei saa mennä sanomaan läskiks ko tulee kunnianloukkaussyyte, samoin jos se läski vaan lihoo entisestään, mut jos se läski alkaakin laihtumaan niin sit saa toki ääneenki arvostella ulkonäköä ja ihmetellä ja jopa paheksua (APUA jos se vaikka ryhtyykin fitnessbabeks!) ;D

    VastaaPoista
  2. Lisättäköön facebookin keskustelussa jälkipuintina päräytetty nopea keskustelu tähän jälkikaneetiks (elä Sanna pahastu, lainaan siuta täs ny ilman lupaa) :

    S.: eli kukaan ei saa päivitellä/bloggailla itselle tärkeästä ettei just joku kumminkoirankaima vedä herneitä tai niitä ei vaan kiinnosta...

    N.: juuri näin :D

    S.: eli sit mie oon hiljaa :D

    N.: ...tai sitten bloggaat ja haistatat paskat niille ketä ei kiinnosta tai ketkä arvostelee. koska mie haluun lukee ;D

    S.: niii...

    N.: vetäköön kuka mitä lystää tai menköön mäkkäriin siks aikaa ko myö podataan :D

    S.: :D

    VastaaPoista
  3. Moi!

    Et oo missään "fitnesskuplassa". Toki jokainen kirjoittaa blogiinsa/postailee Facebookiin/puhuu kavereilleen niitä asioita, jotka itseään kiinnostaa, oman elämän ajankohtaisia juttuja. Jos puhut paljon protskupatukoista ja treenaamisesta, eihän se tarkoita ettei sun elämääsi mahtuisi muuta - varmasti osaat keskustella myös muista aihealueista ja kavereiden kanssa jutellessa kysyt myös niitten kuulumisia. Jos ja kun sua oikeesti häiritsee muiden suhtautuminen, kannattaa ottaa ihan reilusti puheeksi se kavereiden kanssa, ehkä siinä ilma puhdistuisi. :) Vaikka ei sillä loppujen lopuksi oo väliä, mitä muut ajattelee. Se ei todellakaan oo keneltäkään pois, jos elät "fitnesskuplassasi". :D Ehkä ne on vaan kateellisia..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on sellasia juttuja, mitä ei ite tajuu jos ei oo kokeillu ja kokenu. Siks tuo Nina nyt melkee tajuu miuta, kun sain sen hommaan mukaa "puolella korvalla" :)
      Ehkä ihmisiä ei vaan yksinkertasesti kiinnosta nähä sitä miun habaa, jonka postaan kuitenki jos siltä tuntuu. Kjäh! ;) Ja joo, kyllä miun päähän valitettavasti mahtuu paljon muutakin, ja kyllä oon kiinnostunu miun läheisten asioista.

      Mut ärsyttää vaan koko kupla-ajatus. Ehkä alan postailemaan facebookkiin vain hassuja eläinvideoita?

      Poista

Otan mieluusti vastaan asiallisia kommentteja :)