keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Mitä sieltä kaapista löytyy?

Miuta jotenki on alkanu jopa huvittaa tää oma "purkkia ja purnukkaa"- elämäntyyli, mutta....
Onko miulla selitystä tälle? Noeikai sitä tarvi selittää kun olo on hyvä :)

Tuossa nyt vähän näkyy sitä settiä, mikä miuhun uppoo päivittäin.
Uusin, juuri tänään tullut purkki on tuo StarNutritionin Only one regular- monivitamiini.
Väittävät sen olevan sellanen ihmepilleri, joka sisältää kaikki tarvittavat vitamiinit, joten sen toivossa päätin ottaa kokeeks ja toivoa selviäväni vähemmillä purkeilla.
Joskin d-vitamiinin ja magnesiumin aion jättää vielä päivittäiseen käyttöön, sillä niitä tuntui tuossakin ihmepillerissä olevan aika vähän?

Kromi- on ollut ihan vaan kokeilussa. Siitä loppujenlopuks tiedetään aika vähän, mutta se mikä innoitti kokeilemaan kun väittävät, että kovat urheilijatyypit (hahhaha tahaton repeeminen!mie?kova urheilija!!??) käyttää sitä ja se vähentäis mm.makean himoa.
Tää ihmiskokeilija on päättäny tuonkii jättää listoilta, sillä en ole havainnut huomattavaa eroa oloissani ja mielihaluissani, joten loppujenlopuksi koen sen aika turhaksi.

Jos joku haluaa kromista lueskella lisää, niin löysin siitä joskus melko hyvää tekstiä  Tohtori Tolosen sivuilta:
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=88

Tokihan kromi on tarpeellista ja sen käyttöä/tarpeellisuutta on tutkittu, mutta itse kun en henkilökohtaisesti usko enkä koe tarvetta kromilisälle, niin jääköön tämä tähän.
Varmasti on kuitenkin ihmisiä, joille tämä voisi olla tarpeellinen.

Ashwagandha oli nyt sellanen "viherpiipertäjien juttu". Olen aiemminkin käyttänyt ashwaa mm.jauheen muodossa (hyyyiiihh yäk!) ja tollasina yrttipillereinä ja päätin jokin aika sitten ottaa taas purkin käyttöön. Ashwalla sanotaan olevan monia eri terveysvaikutuksia, se mm. lievittää stressiä ja on oiva apu palautumisessa.
Rehellisesti en osaa sanoa, onko noilla osuutta miun fiiliksiin, mutta väittäisin olevani astetta rauhallisempi, enkä sellanen hirvee stressipallo kuten yleensä. Ihan varmasti miun ajatusmaailmaa on muuttanu moni muukin asia, mutta jos koen, että nää tukee miun arkea jollain tapaa, niin miks ei? Kyseessä on kuitenkii luonnontuote, eikä mikään lääketehtaan hihnalla valmistettu punakolmioinen nappi.
HOKSPOKS! Ashwagandhasta lisätietoa mm.tästä
 http://kauppa.ruohonjuuri.fi/stress-free-ashwagandha/FLOWAY-8904105512760/dp?openGroup=411



No mitäs tää hurja urheilija tekis ilman PROTEIINIA :D Tästä kaapin hyllystä tää bloggusidea sai alkunsa. Mutta eihän miulla tosiaan ole kuin perus herat ja mutamat -hätävara-patukat. Eli perussettiä. Oon nyt suosinu noit starnutritionin tuotteita, kun hinta-laatusuhde on aikalailla kohillaan. Mitäs sitä hyvää vaihtamaan, vaikka kaikki ei välttämättä olis sitä mieltä, ettei nää toimi/ole hyväksyttäviä.
Tokihan pitää kaapist löytyy (niiden tiskikaapissa olevien lisäks) sheikkereitä ja juomapulloja. Kuvasta pilkottaa myös ihan arkeen kuuluva kookosöljy, mikä siis kuuluu esim. paistamiseen/aamupuuroon.

Että sellanen pikakatsaus miun purkkeihi ja purnukoihi. Tosiaan tuo kromi nyt on sellanen listalta pois jäävä, mutta eiköhän nuo muut vielä toistaseks tule pysymään.
Kunhan nyt tutustelen tuohon ihmepilleriin, niin katsotaan, koenko vielä tarvitta muihin vitamiineihin.
Tottakai miun perusruokailu nyt on sen verran monipuolista, että jo sitäkautta tulee ravintoaineita ihan mukavasti, mutta kyllä mie koen nuo lisät vaan hyväks.
Etenkii kun noit kaikenmaailman flunssia on pyöriny vissii ympäri vuotta ja syksyn tulles taudit yleistyy, nii yritän viimosee asti pitää oman vastustuskykyni mahdollisimman korkealla.
Tukena juuri flunssaa vastaan tulee joskus käytettyä myös c-vitamiini/sinkkilisää, mutta se ei ole tällä hetkellä arkea kuitenkaan. "Hätätilanteissa" sitten :)

.....mutta loppujen lopuks tää on SE mitä tunnen oikeesti tarvitsevani :D :D :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Otan mieluusti vastaan asiallisia kommentteja :)